12 ianuarie 2011

Cafeaua şi beneficiile sale asupra sănătăţii



       Boli ale inimii, cancer, osteoporoză şi altele – toate au fost asociate cu licoarea neagră din ceaşcă. De fapt, cafeaua, alaturi de vinul roşu şi de ciocolată se afla pe lista plăcerilor de care te poţi bucura deoarece, consumată moderat, aduce numeroase beneficii organismului şi sănătăţii tale.

Pe lângă faptul că este un mod excelent prin care îţi poţi începe ziua, consumul unei ceşti de cafea este un aliat ce te ajuta să lupţi împotriva mai multor afecţiuni. Câteva statistici efectuate de specialişti au arătat că  în lume s-au facut în jur de 19.000 de studii bazate pe analiza efectelor cafelei asupra sănătăţii noastre.

 Concluziile au fost următoarele:

Consumul a două, trei ceşti de cafea pe zi nu este dăunător; consumul moderat de cafea poate reduce şansele de apariţie a cancerului de colon; cafeaua conţine foarte mulţi antioxidanţi dar şi compuşi antibacterieni.

Cafeaua normală, spre deosebire de cea decofeinizată te ajută să ai mai multă energie şi să te concentrezi mai usor (mai ales în cazul în care te ocupi de lucruri plictisitoare sau stresante), dar mai ales, are efecte pozitive asupra învăţării, atenţiei şi în luarea deciziilor importante.

Alte beneficii: Reduce simptomele bolii Parkinson; reduce riscul dezvoltării diabetului, însă dacă suferi deja de această boală, ar trebui să consulţi medicul înainte de a consuma cafea; reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer şi îmbunătăţeşte rezistenţa psihică.  (Manuela Leaca)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu